Home / News / Softwarebedrijf-able-hengelt-eerste-buitenlandse-klant-binnen

Softwarebedrijf Able hengelt eerste buitenlandse klant binnen

Softwarebedrijf Able heeft zijn eerste klant buiten Nederland binnengehaald. ING België gaat het softwareplatform gebruiken voor de beleggingen van zijn klanten.

Dat heeft Able maandag bekendgemaakt. Het softwarebedrijf was tot oktober vorig jaar onderdeel van internetbroker BinckBank, die zijn aandelen verkocht aan IT-bedrijf Topicus.

ING maakte in Nederland al sinds 2009 gebruik van de software van Able. ‘Ons pakket heeft destijds 117 andere systemen vervangen’, zegt Able-directeur Alex Timmermans. ‘Normaal gesproken heeft een bank een softwarepakket voor fondsbeleggingen, een ander voor aandelen, noem maar op. Met ons platform ben je in één keer klaar op het gebied van beleggen.’

ING streeft er volgens Timmermans naar in alle landen waar het actief is hetzelfde softwareplatform te gebruiken. Able is tot nu toe alleen actief op de Nederlandse markt, maar wil uitbreiden naar België en Luxemburg.

Eerder dit jaar stapte ook Achmea Bank over naar de software van Able. Dat past in een trend van banken en verzekeraars die nauwe samenwerkingen aangaan met fintechbedrijven.

De private bank Van Lanschot heeft vorig jaar zijn betalingsverkeer uitbesteed aan het Duitse Fidor. De bank hoopt daarmee goedkoper uit te zijn, en een inhaalslag te maken ten opzichte van zijn concurrenten. Het Nederlandse technologiebedrijf Ohpen heeft overeenkomsten gesloten met onder andere de Volksbank en Aegon Bank.

Bron: https://fd.nl/beurs/1259607/softwarebedrijf-able-hengelt-eerste-buitenlandse-klant-binnen