Home / About-us / Join-our-team / Vacature-java-ontwikkelaar

Vacature Java Ontwikkelaar

We breiden ons scrum-team graag uit met een Java ontwikkelaar die ervaring heeft in een complexe, financiële omgeving.

Wat ga jij doen bij ons? 

Ons vlaggenschip is de motor voor miljoenen rekeningen en beleggingsportefeuilles in Nederland en daarbuiten. Deze applicatie verwerkt honderdduizenden transacties per uur. Ons specialisten-team werkt dagelijks aan het sneller, meer betrouwbaar en efficiënter maken van deze motor. Jij kunt deel uitmaken van dit banking software team.

Je werkt aan de interfacing, transactieverwerking (high performance), authorisatietools, en modulaire functionaliteiten. In een Agile omgeving vertaal je de wensen van klanten in bruikbare oplossingen. Je volgt de nieuwste technologieën en weet die in te passen in de bestaande applicatie. Natuurlijk zorg je voor storingsvrije applicaties en de benodigde documentatie.

Wie ben jij?

Je bent energiek en gedreven en jouw bevlogenheid voor je vak werkt aanstekelijk. Omdat jouw expertise je stokpaardje is, word je daar graag op uitgedaagd en weet je in discussies mensen op inhoud te overtuigen. Je communicatie is open; je zegt wat je bedoelt en bedoelt wat je zegt. Je bent niet bang voor een stootje en je schuwt het geven van een constructief duwtje ook zeker niet. Zelfstandigheid is jouw ‘middle name’ en met jouw brede interesse maak jij je dingen snel eigen. Net zoals je collega’s streef je ernaar om de beste in de klas te zijn en als team kunnen jullie elkaar op nieuwe hoogten zetten. Je hebt focus op wat belangrijk is en je realiseert je wanneer je het spelplan moet veranderen om het juiste resultaat te bereiken. Als specialist ben jij samen met je team van toegevoegde waarde voor onze organisatie en onze klanten.

Wat vragen wij van jou?

 • HBO/ WO werk- en denkniveau
 • Relevante werkervaring als Java ontwikkelaar (Agile werkomgeving)
 • Zelfstandig in staat zijn om complexe problemen te analyseren/op te lossen
 • Ervaring met algoritmes en programmeertechnieken
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal

Welke ervaring maakt jou extra interessant voor ons?

 • Kennis van en ervaring met C++
 • Ervaring met Java frameworks, zoals Hibernate/JPA2, JAXB, Dozer en JUnit
 • Ervaring met Message oriented (synchronous/asynchronous) middleware
 • Ontwikkelervaring op diverse platformen zoals Windows, AIX en Linux
 • Ervaring met GIT, Maven, Jenkins

Wie zijn wij?

Wij zijn Able B.V. Onze expertise ligt op het gebied van software voor vermogensopbouw. Wij leveren hiervoor een administratief platform. Wij hebben daarin een leidende positie in Nederland. Wij werken uitsluitend samen met A-merken in het bank-, pensioen- en verzekeringswezen. We zijn trots op onze marktpropositie en hebben ambitieuze plannen voor de toekomst.

Bedrijfscultuur

Top-down, daar houden wij niet van. Wij vragen jou wel hoe het slimmer kan. En daar krijg je alle ruimte voor. Wij stimuleren ondernemerschap, creativiteit en initiatief. We laten je zelf beslissingen nemen en geven je verantwoordelijkheid. Maar we vragen je ook om die verantwoordelijkheid te némen. Onze cultuur kun je het beste omschrijven als open, informeel en resultaatgericht. We betrekken je bij de ontwikkelingen in ons bedrijf, in onze markt en onze expertise. En die expertise ligt in het gebied van software voor vermogensopbouw. Wij hebben daarin een leidende positie in Nederland en werken uitsluitend samen met A-merken in het bank-, pensioen-, en verzekeringswezen. We zijn trots op onze marktpropositie en hebben ambitieuze plannen voor de toekomst.

Wat bieden wij jou?

Allereerst: een uitdagende baan in een agile omgeving, een goede sfeer en slimme collega’s.
Daarnaast geven we je graag:

 • Een goed salaris, 8% vakantiegeld en een bedrijfsresultaatafhankelijke bonus.
 • Een mobiliteitsbudget waarmee je zelf je mobiliteit bepaalt (dat kan een leaseauto zijn, maar ook het OV of je eigen auto).
 • Flexibele werktijden (output telt, uren niet).
 • Een premievrije Pensioenregeling & diverse personeelsverzekeringen.
 • Vijf weken vakantie….
 • ….en mocht je daar niet genoeg aan hebben: de optie om extra dagen bij te kopen.
 • Een VrijMiBo in onze bar (of bij mooi weer op het terras).
 • Cateringcollega’s die in het bedrijfsrestaurant de heerlijkste verse lunches maken.
 • Een actieve evenementencommissie die zorgt voor een goede work/fun balance.

Je krijgt een werkplek in ons gloednieuwe state-of-the-art kantoor op het Quinterium kantorencomplex in Gouda, gelegen aan de A12, dichtbij de buslijnen en op fietsafstand van station Gouda.

Ben jij degene die wij zoeken en spreekt ons bedrijf jou aan? 
Stuur ons dan snel jouw CV. E: nico.verbaan@able.eu

Contactgegevens:
Able BV https://www.able.eu

Mocht je vragen hebben bel of mail dan Nico Verbaan
E: nico.verbaan@able.eu
T. 0611024445